Workshop ‘Jongeren en Social Media’ in de Bibliotheek

Dinsdag 24 september komt Chantal Jarman van Studio Social Skills naar de Bibliotheek in Hardenberg. Zij geeft een interactieve workshop over de invloed van sociale media op kinderen en jongeren en geeft inzichten en handvatten over trends, hypes en nieuwe ontwikkelingen online.

Sociale media zijn niet meer weg te denken en zijn een vast onderdeel in ons leven en die van onze kinderen en jongeren. Het gebruik van sociale media brengt ontspanning, creativiteit en plezier met zich mee; het opent nieuwe deuren, het inspireert en creëert nieuwe mogelijkheden. Iedere sociale media gebruiker kan eigen content ontwerpen en is daarmee regisseur geworden van een persoonlijke digitale werkelijkheid die zij aan de wereld laten zien.

Maar is wat is passend bij welke leeftijd? Welke rol speel jij als ouder op het gebied van sociale media? Besteed je zelf veel tijd op sociale media of juist helemaal niet? Weet jij wat je kinderen tegenkomen online, waar hun verborgen talenten liggen en maak je daar gebruik van? Hoe ga je om met de uitdagingen die zij online tegenkomen? Weet je welke hypes en trends er spelen? En stel je daar wel eens vragen over?

Online uitdagingen

Kinderen en jongeren krijgen naast mooie kansen ook te maken met online uitdagingen: schermtijd, leeftijd-afwijkend kijkgedrag, overmatig gamen, ongewenst online gedrag en benadering, de conflicten via de whatsapp en Snapchat groepjes, cyberpesten, challenges, shame sexting enz. Kun je ervan uitgaan als ouder dat kinderen hier zelf goed mee om leren gaan? Of hebben ze daar hulp bij nodig? Wat kan je als ouder/verzorger doen om hier je kind bij te ondersteunen?

Interactieve workshop

Tijdens deze interactieve workshop komen veel praktijkvoorbeelden voorbij en we bespreken praktische tips hoe je kinderen en jongeren mediawijzer kunt maken en hoe het gesprek thuis aan te gaan op een positieve manier. Nieuwsgierig…? Leuk! Kom dan naar deze workshop en neem je ‘thuis experts’ (kinderen en jongeren) gerust mee.

Aanmelden workshop

Via www.bibliotheekhardenberg.nl/activiteiten kun je je aanmelden voor deze workshop op dinsdag 24 september om 19:30 uur in de Bibliotheek Hardenberg. De kosten zijn € 7,50. Jongeren tot 18 jaar betalen € 5,00 (inclusief koffie/thee).


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fototeam Oranjevereniging Gramsbergen e.o.

Gerelateerde berichten